La Tribunalul Constanța a fost înregistrat pe 19 iulie, dosarul care are ca obiect tentativa de omor.
Dosarul se află la Camera Preliminară, iar primul termen a fost stabilit pentru data de 14 august, relatează Replica de Constanța.

Pe 27 iunie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a transmis că studentul, O.A. este acuzat de tentativă de omor, fiind reţinut și, ulterior, arestat preventiv în acest dosar.

„Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 27 iunie 2024, în jurul orelor 11.00, după ce nu a fost promovat la un examen tip restanţă al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, inculpatul a revenit în laboratorul în care se afla profesorul examinator, persoana vătămată A.A.”, arată procurorii.

A blocat ușa sălii de curs

Anchetatorii precizează că după ce l-a incendiat, studentul a blocat uşa sălii de curs pentru a împiedica victima să iasă din laborator. Profesorul a avut însă prezență de spirit și s-a ferit în momentul agresiunii, astfel că flăcările nu i-au provocat arsuri pe corp, neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Conform procurilor, studentul a recunoscut, la audieri, comiterea faptei, însă a invocat că doar încercase să-l sperie pe profesor şi să se răzbune deoarece îi dăduse nota 4 la examen.

FOTO: Replica de Constanța

Urmărește-ne pe Google News