Reducerile au loc într-o perioadă în care CEO-ul Bob Iger vrea să se concentreze pe calitatea conţinutului său, nu pe cantitate, transmite CNBC, citat de news.ro. Iger, care a revenit în funcţia de CEO la sfârşitul anului 2022, încearcă să remedieze problemele de încasări la box-office, provocate atât de deciziile companiei în ceea ce privește conținutul filmelor, cât şi de pandemia COVID-19.
Concedierile au afectat și alte companii Disney anul trecut, dar disponibilizările la Pixar au fost amânate din cauza programelor de producţie. Iniţial, s-a spus că 20% dintre angajaţii studioului de animaţie vor fi concediați, dar deocamdată procentul este de 14%.
Disney a înregistrat succese mixte de box office cu mai multe francize, inclusiv Marvel Cinematic Universe, dar nu a reuşit să facă animaţiile să rezoneze cu publicul. Problemele s-au acutizat în ultimii ani, când oamenii au început să observe că tematica și politica de conținut sunt subordonate corectitudinii politice, mai presus de interesele copiilor.
Drept urmare, niciun film de animaţie Disney de la Pixar sau Walt Disney Animation nu a generat mai mult de 480 de milioane de dolari la box office-ul global din 2019.
Spre comparaţie, înaintea pandemiei COVID-19, filmul Coco a generat 796 de milioane de dolari la nivel global, în timp ce Incredibilii 2 a obţinut 1,24 de miliarde de dolari, iar Toy Story 4 a câştigat 1,07 miliarde de dolari.
K476 • 23.05.2024, 00:16
La disney o sa ma gandesc de 10 ori pana le dau un ban dupa O lume ciudata. Un film de propaganda gay FARA PREAVERTIZARE. Nu am nimic cu gay, dar nu accept propaganda tintitia pe copii!!!!!!!!!!