În privința calculatoarelor, este vorba de sisteme de operare Windows XP, pe care Microsoft nu îl mai susține de 10 ani, dar și de Windows 7, care se apropie de sfârșitul ciclului de viață.
Acesta nu mai are update-uri de la Microsoft decât până la data de 14 ianuarie 2020.
Windows 7 este încă o alegere populară printre utilizatori individuali și companii, cu toate că actualizările vor înceta în ianuarie 2020. Peste o treime (38%) dintre consumatori și companii foarte mici (VSB), și 47% dintre IMM-uri și companii mari, încă folosesc acest sistem de operare. Pentru segmentul de afaceri mici, mijlocii și companii marii, ponderea Windows 7 și cea a noii versiuni de Windows 10 (47% dintre stațiile de lucru lucrează pe acest sistem de operare) este aceeași.
”Răspândirea la scară largă a Windows 7 este îngrijorătoare, deoarece mai sunt mai puțin de șase luni până când această versiune nu va mai fi actualizată. Motivele care stau la baza acestui decalaj variază de la software, care este posibil să nu poată rula pe cele mai noi versiuni de sistem de operare, până la motive economice și chiar, pur și simplu, o chestiune de obișnuință”, a declarat Alexey Pankratov, manager pentru soluții dedicate companiilor în cadrul Kaspersky.
Din cauză că sunt vechi, aceste sisteme de operare reprezintă un risc de securitate cibernetică, iar costul unui incident poate fi substanțial mai mare decât costul modernizării.
Oficialul spune că, din această cauză, recomandă clienților să migreze către versiunile la zi și să se asigure că au instrumente de securitate suplimentare, funcționale.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!