De asemenea, 5 din 10 înţeleg că toate contribuţiile la Pilonul II contează pentru dezvoltarea economiei româneşti şi că pot fi lăsaţi moştenire în eventualitatea unui eveniment nefericit apărut înainte de vârsta legală de pensionare.

Totodată, cei mai mulţi dintre români sunt îngrijoraţi cu privire la pensia lor și asta din cauza economisirii precare.

”51% dintre români nu reuşesc deloc să pună bani deoparte, strategiile de economisire fiind mai degrabă aspiraţionale decât o realitate, ceea ce înseamnă că Pilonul II este singura metodă de economisire pentru ei”, se arată în comunicat.

Deşi 56% dintre români se bazează în mare parte pe pensia de stat la momentul retragerii din activitate, doar un sfert din populaţie (26%) are încredere că statul nu va avea probleme să le asigure pensia.

Un procent de 67% dintre români consideră că în lipsa adoptării unor măsuri optime, statul se va confrunta cu dificultăţi la plata pensiilor pentru generaţiile viitoare.

În fine, 71% din populaţia activă consideră că este necesară menţinerea Pilonului II.

7 milioane de cotizanți, 10 miliarde de euro în conturi

Autoritățile au anunțat în mai multe rânduri în vară că doresc ca Pilonul II să devină ”opțional”, astfel că cei 7,18 milioane de cotizanți ar fi urmat să aleagă între stat și privat.

În total, s-au adunat 10 miliarde de euro la Pilonul II. Peste 1,5 milioane de români au acumulat în conturile lor o sumă de mai bine de 10.000 de lei.

 
 

Urmărește-ne pe Google News