Surprinzător sau nu, Big Mac-ul pare a fi cel mai sănătos, în condiţiile în care o persoană sănătoasă ar trebuie să mănânce 70 de grame de carne roşie pe zi şi cel mult 500 de grame pe săptămână.
Sursă: gandul.info
Oamenii de ştiinţă au ajuns la această concluzie după ce au măsurat cantitatea de carne roşie care se găseşte în astfel de preparate. Astfel, studiile arată că şunca prăjită şi cârnaţii serviţi la micul dejun conţin 130 de grame de carne roşie, o porţie normală de spaghetele bolognese conţine 140 de grame, o shaorma are 130 de grame, o porţie normală de friptură făcută în ulei conţine 102 grame, Big Mac-ul conţine 70 de grame şi grătarul poate conţine până la 90 de grame de carne roşie.
Surprinzător sau nu, Big Mac-ul pare a fi cel mai sănătos, în condiţiile în care o persoană sănătoasă ar trebuie să mănânce 70 de grame de carne roşie pe zi şi cel mult 500 de grame pe săptămână.
Sursă: gandul.info