Studiul a mai luat în calcul şi calitatea vieţii şi condiţiile oferite de oraşele ţării, iar Braşovul se află și printre cele mai sigure localităţi din România, relatează Digi24.

În ceea ce priveşte cartierele, Braşovul ocupă tot un loc fruntaş. Dupa Cartierele Grigorescu, din Cluj-Napoca, și Titan, din Capitală, potrivit sondajului, Răcădăul este al treilea loc din țară în care românii spun că este avantajos să trăiești, pentru că au acces la facilități, au școli și magazine foarte aproape și este liniștit.

Cartierul Răcădău este situat chiar la poalele Tâmpei, la marginea orașului, dar cu toate acestea  accesul spre centru și spre punctele de interes din Brașov se face foart ușor, atât cu mașina personală cât și cu mijloacele de transport în comun.

Cu aproximativ 200.000 de locuitori, Oradea este unul dintre centrele urbane aflate în plină ascensiune. Ocupă locul trei în topul oraşelor cu cel mai avantajos cost al vieţii.

La polul opus se află Reşiţa, oraş clasat pe locul 40 din 42 de poziţii. Angajații din Caraş-Severin au cele mai mici venituri din ţară. Aici, salariul mediu net lunar este de doar 1.256 de lei. Specialiştii spun, însă, că multe persoane se mulţumesc să muncească chiar şi pentru 1.000 de lei lunar.

Pe ultimele locuri în acest clasament sunt orașele Alexandria și Vaslui.

Pentru realizarea clasamentului, participații au evaluat, pe o scară de la 1 la 5, orașele și cartierele în care locuiesc. Peste 126.000 de români au răspuns la întrebările de pe site-ul companiei imobiliare care a făcut acest sondaj.

Brașovul a fost inclus, alături de București, și într-un top Forbes pentru cele mai ieftine destinații în 2017.

Acest clasament este realizat pe baza unor idei de excursii exotice și accesibile, venite din partea unor experți în călătorii precum bloggerul Matt Kepnes (Nomadic Matt), Nicole Brewer de la ILuv2GlobeTrot.com, cuplul de australieni Caz și Craig Makepeace de la ytravelblog.com, canadiana Nadine Sykora, realizatoare a unui canal YouTube despre călătorii, care a câștigat o sumă considerabilă vizitând circa 50 de țări, și Lee Abbamonte, cel mai tânăr american care a vizitat toate țările din lume. În top se află doar șapte destinații europene.

Urmărește-ne pe Google News