Cercetarea apărută în revista Archives of Disease in Childhood a analizat datele privind sănătatea mintală a copiilor de vârstă mică înainte și în timpul primului lockdown din Marea Britanie. 

După ce au studiat 168 de copii cu vârste cuprinse între 7 ani jumătate și 11 ani jumătate, cercetătorii au concluzionat că simptomele depresiei au crescut substanțial în timpul primului lockdown din Marea Britanie, iar acest lucru este legat direct de închiderea completă sau parțială a școlii, potrivit Fundației pentru Educație Economică, relatează Școala 9, o platformă publicistică având ca temă educația, fondată și finanțată de BRD, dar scrisă de jurnaliști independenți.

„Mai exact, am observat o creștere statistică semnificativă a evaluărilor depresiei, cu o mărime a efectului de la mediu spre mare. Descoperirile noastre subliniază necesitatea de a lua în calcul impactul potențial al lockdown-ului asupra sănătății mintale a copiilor în planificarea răspunsului continuu la pandemia globală și recuperarea după aceasta”, arată cercetătorii de la Universitatea Cambridge. 

„Impactul singurătății poate dura 9 ani”

Psihologul Ellen Townsend de la Universitatea din Nottingham consideră că restricțiile pe termen lung pot avea consecințe grave asupra copiilor.

„Sunt profund îngrijorată de impactul pe termen lung al stării de urgență și al testării în masă asupra copiilor și tinerilor noștri. Interacțiunea față în față și jocul sunt vitale pentru o dezvoltare sănătoasă de la copii la adolescenți”, a spus psihologul într-un interviu recent.

„Știm că singurătatea este simțită mai acut de tineri decât de persoanele în vârstă din această criză. Impactul singurătății asupra sănătății mintale poate dura până la 9 ani”, a arătat Ellen Townsend.

Ce spun psihologii despre impactul izolării impuse de pandemie și cum pot să îi ajute părinții, citește mai departe pe Școala 9.

foto: 123rf.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News