„Datele noastre inițiale, care nu sunt încă pe deplin exacte, indică șapte-opt persoane spitalizate la 1.000 de persoane infectate, dintre care două se îmbolnăvesc grav sau mai rău de atât”, a declarat Sharon Alroy-Preis, șefa ministerului sănătății publice.
Numărul total de spitalizări de miercuri a fost 363 de pacienți, după ce Ministerul Sănătății a raportat peste 16.000 de cazuri noi, un nivel record în Israel de la începutul pandemiei. De asemenea, numărul pacienților în stare gravă a crescut cu 34 în 24 de ore.
În perioada de vârf a valului Delta din Israel, bilanțul zilnic record a fost de peste 11.000 de contagieri, cu o creștere zilnică a numărului celor care se îmbolnăvesc grav de aproximativ 100 și cu 1.300 de persoane spitalizate.
Israelul, ce are o populație de 9,2 milioane de locuitori, a administrat până acum 16,8 milioane de doze de vaccin. Recent, autoritățile din această țară au aprobat administrarea dozei a patra persoanelor peste 60 de ani sau imunocompromise.
Noile date din Israel vin să întărească informațiile despre formele mai ușoare dezvoltate ca urmare a infectării cu coronavirus.
Marți, Organizația Mondială a Sănătății a precizat că cercetătorii publică tot mai multe dovezi potrivit cărora noua tulpină Omicron, mai contagioasă, afectează căile respiratorii superioare, provocând simptome mai puțin severe decât variantele anterioare
De la finalul lunii noiembrie, când tulpina Omicron a fost depistată prima dată în sudul Africii, oamenii de știință s-au grăbit să afle mai multe despre noua tulpină și cum ar putea fi învinsă.
În ultimele zile, rezultatele mai multor experimente au fost făcute publice și au indicat toate același lucru: tulpina Omicron este mai blândă decât Delta și alte versiuni anterioare ale virusului. Motivul: nu atacă agresiv plămânii.
Astfel, în urma cercetărilor pe șoareci și hamsteri, oamenii de știință au ajuns la concluzia că adesea Omicron produce cele mai severe daune la nivelul căilor aeriene superioare: nasul, gâtul și traheea.