”Măsura în care ne bazăm pe dispozitive și pe conectivitatea oferită este acum atât de mare încât pierderea unui smartphone sau a unei tablete poate fi mai stresantă decât multe alte situații traumatizante. Aproape toți respondenții (90%) au spus că s-ar simți stresați dacă și-ar pierde sau le-ar fi furat dispozitivul – un procent mai mare decât cei care au menționat evenimente ca pierderea unui tren/a avionului (88%), faptul de a fi implicați într-un accident minor de mașină (88%) sau îmbolnăvirea (80%)”, se arată într-un comunicat al companiei de securitate cibernetică.
Acesta arată că oamenii sunt pregătiți să riște să fie puși în situații jenante sau chiar în pericol pentru a rămâne conectați.
”De exemplu, 26% dintre respondenți s-au uitat în ecranul telefonului atunci când traversau strada, iar 21% când treceau printr-o zonă necunoscută/periculoasă. Mai mult, o persoană din cinci a spus că s-ar simți dezbrăcată fără dispozitivul său conectat”, conform studiului.
Stres cibernetic
Acest lucru a fost investigat de Kaspersky Lab într-un experiment recent, în care un voluntar gol și neajutorat a primit sarcina de a-și găsi hainele într-un oraș necunoscut, fără telefon și toate avantajele aduse de acesta. Acesta a araătat că senzația de a nu avea telefonul cu tine este similară cu cea de a fi dezbrăcat.
Un studiu recent al Kaspersky arată că două treimi dintre europeni suferă de ”stres cibernetic”.