Janet Woodcock, şeful interimar al FDA, spune că acesta este „un pas important în lupta împotriva pandemiei de COVID-19”. „Acţiunea noastră permite protejarea unei populaţii mai tinere împotriva COVID-19”, a adăugat Janet Woodcock.

Vaccinul era autorizat până acum pentru persoanele cu vârsta de minim 16 ani. Vaccinul poate fi administrat adolescenţilor în două injecţii care conţin aceeaşi concentraţie precum cel folosit pentru adulţi.

„Părinţii şi tutorii pot fi siguri că Agenţia a efectuat o analiză riguroasă şi detaliată a tuturor datelor disponibile”, a declarat Janet Woodcock.

Canada este prima ţară care a autorizat vaccinul pentru această grupă de vârstă. De asemenea, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) studiază în prezent extinderea autorizării vaccinului Pfizer pentru adolescenţi.

Săptămâna trecută, preşedintele Joe Biden a subliniat rolul crucial al vaccinării tinerilor pentru continuarea campaniei de imunizare din SUA. După anunţul autorizării de către FDA, „vom fi gata să acţionăm imediat”, a declarat el. Circa 20.000 de farmacii vor fi în măsură să poată vaccina adolescenţii în zilele următoare, iar doze vor fi trimise ulterior pediatrilor, a precizat liderul de la Casa Albă.

Vaccinarea copiilor, cu acordul părinţilor

Luni, 10 mai, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că România ia în calcul vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12-15 ani, cu acordul părinţilor, în momentul în care vaccinul va fi autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

„Știm care sunt lucrurile care funcţionează şi pe care e bine să le menţinem şi să le dezvoltăm, tocmai de aceea cred că pe măsură ce această autorizare va veni, vom putea demara şi activitatea de vaccinare adresată grupei de vârstă 12-15 ani”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News