Vedant Patel, reprezentantul diplomației americane, a mai declarat că Washingtonul nu este de acord nici cu relocalizare forțată a palestinienilor în afara enclavei asediate.

În cadrul unei conferințe de presă, Patel a precizat că Washingtonul nu urmărește și nici nu are în vedere acest lucru.

Anunțul Departamentului de Stat vine după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat pentru postul de televiziune ABC că Israelul va avea o responsabilitate generală de a garanta siguranța în Gaza „pentru o perioadă nedeterminată”.

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat ulterior, marți seară, că Israelul nu va conduce Gaza după război și nici Hamas nu o va face.

Netanyahu: Forțele israeliene lovesc Hamas „acolo unde nu a crezut niciodată că vom intra”

Tot marți seară, premierul israelian a susținut o conferință de presă la Tel Aviv. Orașul Gaza este acum încercuit, iar Forțele de Apărare Israeliene (IDF) acționează în interiorul orașului, a anunțat Benjamin Netanyahu.

IDF își intensifică presiunea asupra luptătorilor Hamas și au ucis „mulți teroriști”, inclusiv în tunelurile subterane, a mai spus el.

„Hamas descoperă acum că intrăm în locuri unde nu au crezut că vom intra”, a continuat Netanyahu.

Premierul a adăugat că forțele israeliene au „distrus cartierele generale, tunelurile și bazele Hamas”.

Vorbind despre atacurile de la granița de nord a țării, el a precizat: „Dacă Hezbollah (gruparea militantă șiită din Liban, n.r.) începe să ia parte la acest război… vor face greșeala vieții lor”.

În ceea ce privește posibilitatea ca luptele să fie întrerupte temporar, Netanyahy a subliniat din nou că „nu va fi o încetare a focului fără ca ostaticii să se întoarcă acasă”.

„Vom distruge complet capacitatea Hamas de a conduce Gaza”, a mai spus premierul israelian.

Netanyahu a punctat: „Israelul nu se va opri”.

Guvernul a evacuat peste 100.000 de israelieni din casele lor, a mai anunțat Netanyahu în conferința de presă.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Israel și Hamas

Urmărește-ne pe Google News