Solicitarea Johnson & Johnson a venit după ce rezultatele unui studiul clinic internațional au arătat că o singură doză de vaccin are o eficacitate de 66% în cazurile de prevenire a COVID-19 moderate și severe, scrie sursa citată.

În SUA, vaccinul a avut o eficiență de 72%, în timp ce în Africa de Sud acesta a fost eficient în proporție de 57%.

În cazul în care vaccinul Johnson & Johnson va fi autorizat, ar putea duce la o vaccinare în masă în SUA, în condițiile în care blocajele în distribuția vaccinurilor Pfizer și Moderna au dus la un ritm mai lent al vaccinărilor decât cel așteptat.

Vaccinul dezvoltat Johnson & Johnson în parteneriat cu Janssen Pharmaceuticals este administrat într-o singură doză și necesită refrigerare obişnuită.

Asta în condițiile în care alte vaccinuri, inclusiv cele ale Pfizer/BioNTech şi Moderna, precum şi cele dezvoltate de Oxford-AstraZeneca şi Novavax, sunt administrate în două doze.

De asemenea, vaccinul J&J poate fi păstrat la temperaturi mai ridicate pentru o perioadă mai lungă decât alte vaccinuri.

Guvernul SUA a cumpărat deja 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la compania J&J.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (Food and Drug Administration, FDA) va avea programată o ședință în 26 februarie.

Dacă FDA urmează același calendar ca și pentru primele două vaccinuri, ar putea ajunge la o decizie cu privire la vaccinul J&J până la sfârșitul lunii februarie.

Până la sfârșitul acestui an, compania Johnson&Johnson se așteaptă să producă peste un miliard de doze în total, la nivel global.

Foto: EPA

 
 

Urmărește-ne pe Google News