„SUA au împărtăşit informaţii cu partenerii austrieci pentru a ajuta la contracararea unei ameninţări la adresa concertelor lui Taylor Swift”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, după anularea concertelor de la Viena, programate în această săptămână, ale celebrei cântăreţe americane.

Vedeta americană şi-a anulat toate cele trei concerte pe care le avea programate de joi până sâmbătă la Viena, după vestea unui atentat sinucigaş dejucat.

Principalul suspect, care a jurat credinţă rețelei teroriste Stat Islamic la începutul lunii iulie, „a făcut o mărturisire completă şi a declarat că intenţiona să comită un atac folosind explozibili şi arme albe”, a declarat directorul serviciilor de informaţii din Austria (DSN), Omar Haijawi-Pirchner, într-o conferinţă de presă.

„Scopul său era să se sinucidă şi să ucidă un număr mare de persoane, astăzi (vineri) sau mâine (sâmbătă), în timpul concertului”, a precizat oficialul austriac.

Poliţia a arestat, de asemenea, un adolescent de 17 ani, care era „angajat de mai multe zile de o societate subcontractantă ce urma să furnizeze servicii stadionului în timpul spectacolului de joi”, a adăugat șeful DSN.

Un al treilea tânăr, de origine irakiană, a fost, de asemenea, arestat vineri.

Urmărește-ne pe Google News