SUA se declară împotriva oricărei ofensive în Liban care ar copia evenimentele din Fâșia Gaza. Mențiunea făcută de Matthew Miller vine la scurt timp după ce Benjamin Netanyahu a amenințat Liban cu distrugeri asemănătoare celor din Gaza.

„Spun foarte clar că nu ar trebui să existe acţiune militară în Liban care să semene cu cea din Gaza şi al cărei rezultat să semene cu cel din Gaza”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

SUA sunt îngrijorate și de situația din Fâșia Gaza

Faptul că armata israeliană continuă să bombardeze intens nordul teritoriului palestinian, ceea ce îngreunează ajutorul umanitar de care locuitorii Fâșiei Gaza au nevoie, este un aspect care a făcut Statele Unite să se declare „extrem de îngrijorate”.

„Aceasta face obiectul unor discuţii foarte urgente între guvernele noastre”, a afirmat Matthew Miller, care a readus în discuție că Israelul are „obligaţia, conform dreptului internaţional umanitar, să permită accesul alimentelor, apei şi altor forme de ajutor umanitar în Gaza”.

După ce a slăbit mișcarea islamistă palestiniană Hamas, al cărei atac sângeros din 7 octombrie anul trecut a declanşat războiul din Gaza, Israelul duce acum un război deschis în Liban împotriva Hezbollah, aliată a Hamas.

Scrisoare deschisă pentru premierul Netanyahu din partea a 130 de ofițeri și militari israelieni

Benjamin Netanyahu se află în corzi în aceste zile, după o scrisoare deschisă semnată de mai mulți militari israelieni. 130 de ofiţeri şi militari israelieni „rezervişti şi de carieră” le-au cerut miercuri premierului Benjamin Netanyahu şi ministrului apărării, Yoav Gallant, „să semneze acum un acord pentru a-i salva pe ostaticii în viaţă”. În caz contrar, soldații israelieni semnatari ai scrisorii amenință că „nu mai continuă să servească”.

Urmărește-ne pe Google News