4.226 de cazuri de COVID-19 au fost analizate de cercetători. În datele furnizate de China, 80% dintre cei care prezintă cele mai multe riscuri au peste 65 de ani și problemele se intensifică la cei peste 85.
Doar că studiul realizat de americani se arată că pot ajunge la terapie intensivă și pacienți mai tineri.
Dintre cei recuperați în spital, 38% au între 20 și 54 de ani, iar dintre cazurile critice care ajung și la terapie intensivă, 12% sunt oameni între 20 și 44 de ani și 36% între 45 și 64 de ani. 1% dintre pacienții care au ajuns la spital au sub 19 ani.
Tineri cu boli cronice
De unde acest număr mare la tinerii adulți este întrebarea pusă și de Corriere della Sera cu privire la datele din SUA. Nu există încă un răspuns clar, spun cercetătorii, menționând că nu aveau și alte date privitoare la aceste persoane în afara vârstei, adică nu știau dacă aveau și alte boli asociate.
„Poți avea 50 de ani și să ai o patologie care te include în
categoria de risc. Pot să ai 30 de ani și să suferi de boala Hodgkin sau să ai
un limfom non-Hodgkin și să fii la risc. Există grupe de riscuri la orice
categorie de vârstă”, arată medicul virology Deborah Birx, citată de Corriere.
E adevărat că tinerii sunt mai rezistenți decât cei în vârstă, dar e adevărat și că în SUA sunt mai mulți tinerii din categoria Millennials (născuți între 1981 și 1996) care au boli cronice: obezitate, diabet tip 2, boli cardiace și tumori. Toate aceste boli prezintă risc crescut în cazul infectării cu coronavirus. Au un risc crescut și fumătorii.