Departamentul de Justiție al SUA a declarat că Edward Snowden a publicat cartea fără a o transmite agențiilor de informații pentru revizuire, adăugând că discursurile susținute de Snowden au încălcat, de asemenea, și acordurile de confidențialitate, potrivit Business Insider.

Statele Unite încearcă să obțină veniturile câștigate de Snowden de pe urma cărții, a declarat Departamentul de Justiție.

În cadrul procesului sunt numite totodată drept inculpaţi nominali ”entităţi corporative” aflate în spatele publicării cărții.

Purtătorul de cuvânt al fostului contractant al NSA nu a putut fi contactat imediat şi editura Macmillan nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Numele de Edward Snowden a devenit cunoscut în toată lumea după ce în anul 2013 a dat presei mii de documente clasificate care arătau cum guvernul american își supraveghează proprii cetățeni.

Cartea „Dosar permanent” scrisă de Snowden va apărea simultan în SUA şi în alte 20 de ţări miercuri, pe 18 septembrie. În România, partenerii sunt Editura Nemira și ziarul Libertatea.

Urmărește-ne pe Google News