Astfel, băncile trebuie să trimită în fiecare lună extrase de cont pentru creditele ipotecare ale clienţilor, în care să se menţioneze rata dobânzii, soldul rămas, rata plătită şi felul în care această a condus către scăderea datoriei.
Totodată, instituţiile financiare din Statele Unite vor fi nevoite să ramburseze fiecare rată, când încasează banii aferenţi acesteia. De asemenea, o altă măsură în plus este legată şi de nivelul maxim de îndatorare, limitat la 43%, în cazul creditelor noi.
Autorităţile americane vizează şi procedurile de executare silită. Astfel, ele vor putea începe doar după minimum 120 de zile de la dată plăţii ultimei rate şi numai după ce clienţii au completat un formular special, numit cerere de limitare a pierderii. Băncile trebuie să le comunice clienţilor soluţiile pe care aceştia le au pentru a nu fi executaţi silit.
De asemenea, firmele de intermediere a creditelor vor fi afectate de aceste decizii ale statului american, pentru că vor putea încasa comision doar de la o singură parte (n.r. client sau bancă). Mai mult, politica de remunerare din bănci nu va mai permite vânzarea împrumuturilor ipotecare foarte riscante către consumatori.
Conform dezvoltatorimobiliar.ro, băncile americane vor fi obligate să-şi anunţe din timp clienţii când dobânzile variabile urmează să se modifice, cu scopul clar de a veni în ajutorul clienţilor, care astfel vor putea găsi soluţii pentru refinanţare.
Foto: northfoto.com
Citeşte şi: Creşterea cursului euro anunţată ieri de BNR i-a îngenuncheat pe cei care au credite. Speculatorii sunt singurii care câştigă!
Dezvăluiri şocante! Patroana unei celebre firme din Iaşi şi-a amanetat mama şi fratele!