„Astăzi l-am primit la Kiev pe secretarul american al apărării, Lloyd Austin. I-am mulţumit pentru noul pachet de asistenţă în domeniul apărării pentru Ucraina”, a comunicat Zelenski la finalul întâlnirii cu reprezentantul SUA.

În cadrul anunțului făcut, secretarul american al apărării a precizat din ce este compus noul pachet.

„Sub conducerea lui Joe Biden, SUA continuă să crească acest sprijin. Astăzi vreau să anunţ acordarea unui pachet de ajutor prezidenţial de 400 de milioane de dolari în muniţii, echipamente militare şi arme pentru Ucraina”, a declarat Austin în timpul întâlnirii cu Zelenski, conform Ukrinform, agenția de presă ucraineană.

Ce include pachetul de ajutor de 400 de milioane de dolari

  • Transportoare blindate de trupe M113;
  • Echipamente de comunicații prin satelit, arme de calibru mic și muniție, grenade și echipamente de antrenament, echipamente și muniție pentru operațiuni de demolare;
  • Rachete antitanc TOW și sisteme antitanc Javelin și AT-4;
  • Muniție pentru sistemele de rachete HIMARS;
  • Muniție de artilerie de 155 mm și 105 mm, precum și sisteme de mortiere de 60 mm, 81 mm și 120 mm și muniția acestora;
  • Echipamente pentru protecția infrastructurii naționale critice;
  • Piese de schimb, echipamente de sprijin, servicii, formare și transport.
Foto: Sistem HIMARS
Sursa: Profimedia

Ucraina încearcă să obțină acordul puterilor occidentale de a folosi rachetele cu rază lungă

Volodimir Zelenski susține că în cadrul întâlnirii, părțile implicate au discutat despre „priorităţile critice în materie de apărare pentru Ucraina”.

Printre aceste priorităţi au fost enumerate „capacităţile de apărare antiaeriană ale Ucrainei, pregătirile pentru iarnă şi extinderea utilizării armelor cu rază lungă de acţiune împotriva ţintelor militare ruseşti”.

Ultima problemă este cea mai arzătoare pentru regimul de la Kiev. Ucraina încearcă să obțină acordul forțelor militare din cadrul NATO ca să folosească rachetele cu rază lungă în interiorul Rusiei.

Austin a reafirmat că „SUA îşi vor continua sprijinul pentru securitatea Ucrainei”, în conformitate cu acordul de cooperare militară semnat de cele două ţări.


https://twitter.com/nexta_tv/status/1848366585993404601?ref_src=twsrc%5Etfw 

Urmărește-ne pe Google News