Companiile – 63 ruseşti şi 42 chinezeşti, precum şi 18 din alte ţări – au fost vizate pentru o serie de motive. Printre acestea se află inclusiv trimiterea de componente electronice americane către terţi având legături cu armata rusă pentru a produce mii de drone Shahed-136 pentru ca acestea să fie folosite de Moscova în Ucraina, relatează News.ro.

Adăugarea pe lista entităţilor sub sancţiuni obligă furnizorii americani să obţină o licenţă înainte de a livra orice către companiile vizate.

Multe dintre firmele adăugate vineri pe listă au primit o desemnare specială care obligă, de asemenea, furnizorii din străinătate să obţină aceleaşi licenţe americane înainte de a expedia ceva către companiile vizate.

Aceste măsuri arată că administraţia Biden încearcă să menţină presiunea asupra companiilor care susţin războiul Moscovei în Ucraina, în ciuda unei serii de sancţiuni occidentale menite să împiedice acest efort şi pe fondul unor rapoarte potrivit cărora tehnologia americană restricţionată tot ajunge în cele din urmă în industria de apărare a Rusiei.

FOTO: TASS

Urmărește-ne pe Google News