USS Ronald Reagan a acostat la o bază navală din orașul portuar Busan, din sud.

Sosirea sa marchează cea mai importantă desfășurare de forțe de până acum în cadrul unui nou impuls de a avea mai multe „active strategice” americane care să opereze în zonă pentru a descuraja Coreea de Nord.

Comandantul grupului de atac, contraamiralul Michael Donnelly, le-a spus reporterilor de la bordul navei că vizita a fost concepută pentru a consolida alianța și pentru a stimula interoperabilitatea dintre cele două marine.

„Lăsăm mesajele în seama diplomaților”, a spus el, când a fost întrebat despre orice semnal către Coreea de Nord, dar a adăugat că exercițiile comune sunt o asigurare că aliații vor putea răspunde tuturor amenințărilor.

Președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a făcut eforturi pentru mai multe exerciții comune și alte manifestări de putere militară ca un avertisment către Coreea de Nord, care anul acesta a efectuat un număr record de teste cu rachete și pare că se pregătește să reia testele nucleare pentru prima dată din 2017.

Coreea de Nord a denunțat desfășurările militare și exercițiile comune anterioare ale SUA drept repetiții pentru război și o dovadă a politicilor ostile ale Washingtonului și Seulului.

Săptămâna trecută, Statele Unite au declarat că vizita transportatorului este o „demonstrație clară” a angajamentului său de a desfășura și de a exercita active strategice pentru a descuraja Phenianul și a spori securitatea regională.

Urmărește-ne pe Google News