Modificările vor intra în vigoare la începutul anului viitor, după ce, în luna mai a acestui an, guvernul german a anunțat schimbări în industria cărnii, în urma scandalului infectării cu COVID-19 a muncitorilor est-europeni, inclusiv români, cazați și puși să lucreze în condiții improprii.

Proiectul legislativ, contestat chiar şi de o parte din membrii cabinetului Merkel, va fi dezbătut în Bundestag la mijlocul lunii viitoare.

În proiect, se prevede ca sacrificarea şi tranşarea să fie efectuate doar de angajaţii abatorului, iar din ianuarie 2021 se renunţă complet la contractele cu subcontractori, urmând ca din aprilie 2021 să fie exclusă şi intermedierea forţei de muncă prin firmele de profil.

30.000 de români

au lucrat sau continuă să lucreze în abatoarele germane, conform estimărilor publicate de Deutsche Welle.

Totodată, la fabricile de mezeluri, se vor menţine anumite excepţii pentru o perioadă de tranziţie de trei ani. Se va putea apela la forţă de muncă angajată temporar, dar personalul angajat trebuie să aibă aceleaşi drepturi salariale precum cei cu statut permanent şi condiţii similare de protecţie socială.

Pentru zeci de mii de angajaţi din abatoarele germane, va începe o nouă eră de la 1 ianuarie 2021.

Șeful sindicatului pentru industria alimentară din Germania, Guido Zeitler:

Schimbarea legislativă nu vizează micii producători din industria cărnii, mai scrie Deutsche Welle.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News