Cuprins:
Subiecte BAC 2020. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii în 2020
Cuprins:
Subiecte BAC 2020 – elevii de liceu susțin examenul de Bacalaureat 2020 în perioada 22 -30 iunie. Ei au început cu proba scrisă de Limba și literatura română, miercuri pe 24 iunie au susținut proba la matematică sau istorie, în funcție de profil, iar pe 25 iunie au susținut proba scrisă la alegere a profilului. Iată ce subiecte BAC 2020 au avut de rezolvat liceenii.
Examenul de Bacalaureat 2020 se susține în condiții speciale. Anul acesta, s-au înscris peste 155.000 de elevi, cu aproximativ 20.000 mai mulți elevi decât anul trecut. Dintre cei înscriși la Bacalaureat 2020 – sesiunea din iunie, 32.000 sunt din promoțiile anterioare. Subiectele BAC 2020 respectă programa elaborată de Ministerul Educației.
Subiecte BAC 2020
Subiecte BAC română 2020, dar și baremul de corectare, atât pentru profilul uman, cât și pentru real, au fost publicate de Ministerul Educației și pe subiecte.edu.ro.
Cerințele la profilul uman și cele la profilul real au fost aceleași, singura diferența fiind la Subiectul III.
La SUBIECTUL I, elevii au primit textul „Amintiri de G. Călinescu”, scris de Mircea Bandu, pe baza căruia li s-a cerut să rezolve o serie de cerințe și să scrie un text argumentativ despre influența mass-media în construirea imaginii publice a unei persoane.
La SUBIECTUL II, candidaților li s-a cerut să prezinte perspectiva narativă a unui fragment din textul „Arhanghelii”, scris de Ion Agârbiceanu.
La SUBIECTUL III, elevilor de la real li s-a cerut să scrie un eseu depre particularitățile unei comedii studiate. Elevii de la uman au primit un subiect tot legat de comedie, însă li s-a cerut să prezinte particularitățile unui personaj.
Subiecte BAC 2020 – Limba și literatura română – profil real
Barem de corectare Limba și literatura română real
Subiecte BAC 2020 – Limba și literatura română – profil uman
Barem de corectare Limba și literatura română uman
Subiectele la matematică la BAC 2020
Subiecte Matematică BAC 2020 – M1, profil real, științele naturii
Ce subiecte au picat la mate la tehnologic
Iată ce subiecte au avut de rezolvat la matematică elevii de la profilul tehnologic.
Subiecte Matematică BAC 2020 – M1, profil real, mate-info
Aveti mai jos subiectele date la matematică la bac, la profilul real, mate-info.
Rezolvarea subiectelor la Matematică la BAC 2020 va fi în direct pe libertatea.ro
Subiecte istorie BAC 2020
Absolvenții de clasa a XII-a de la profilul uman au avut la primul subiect dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza și Unirea de la 1859.
De asemenea, la ultimul exercițiu elevii au trebuit să menționeze o caracteristică a primei Constituții din România.
La subiectul al doilea, elevii au avut un text legat de domnia lui Iancu de Hunedoara, dar și Vlad Țepeș. Printre cerințe se mai numără și o cerință care vizează instituțiile central din spațiul românesc în secolul XV, iar aici elevii trebuiau să vorbească despre Domnie, Biserică sau Armată.
La subiectul al treilea, elevii au avut de scris un eseu de două pagini despre practice politice adoptate în România în secolul XX. Aici elevii trebuiau să scrie despre Constituția din 1923, dar și despre contextual politic în care a fost adoptată, dar și Constituțiile autoritare din timpul regelui Carol II-lea și cele din perioada comunistă.
Subiectele la proba la alegere a profilului
Subiectele la geografie la BAC 2020
La geografie, elevii de clasa a XII-a au avut de rezolvat varianta 6, potrivit site-ului Edupedu.ro.
Subiectele de la biologie de la Bac 2020
Iată cerințele pe care elevii le-au avut anul acesta la proba la alegere a profilului.
Subiecte logică Bacalaureat 2020
Subiecte anatomie BAC 2020
Ce subiecte au picat la fizică la BAC 2020
Subiecte informatică BAC 2020
Programul probelor la BAC 2020
Potrivit calendar BAC 2020 , elevii de liceu susțin probele scrise în perioada 22- 30 iunie, când vor fi afișate rezultate Bac 2020.
- 22 iunie 2020 – Limba şi literatura română – proba E a) – proba scrisă
- 23 iunie 2020 – Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
- 24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
- 25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului – proba E d) – proba scrisă
- 30 iunie 2020 – Afişarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12.00
- 30 iunie 2020 – Depunerea contestaţiilor în intervalul orar 16.00 – 20.00
- 1 – 4 iulie – Rezolvarea contestațiilor
- 4 iulie 2020 – Afişarea rezultate Bac 2020
Regulile examenelor la Bacalaureat 2020 în contextul Covid 19
Probele la Bacalaureat 2020 încep la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30.
Ministerul Educației reaminteşte că, în acord cu prevederile legale în vigoare, în sălile de clasă trebuie asigurate următoarele măsuri de prevenire şi protecţie:
- la intrarea în unitatea de învăţământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic şi a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu va trebui să depăşească 37,3 grade Celsius) de cadrul medical care va asigura asistenţa medicală pe întreaga durată de desfăşurare a activităţii;
- vor fi asigurate materiale şi echipamente de protecţie (covoraşe dezinfectante, măşti de protecţie, substanţe dezinfectante pentru mâini etc);
- se realizează curăţenia şi dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune), clanţa uşii, mânerul de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ştergere cu apă şi detergent, apoi cu substanţe biocide;
- în toate spaţiile în care se vor desfăşura activităţi cu elevii vor fi afişate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare şi de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2;
- intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare către sălile de clasă şi spre alte încăperi sunt stabilite de unitatea de învăţământ, semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat;
- existenţa, în regim permanent, de săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar;
- în sălile de clasă activităţile/examenele se vor desfăşura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanţă între elevi/candidaţi, pe rânduri şi între rânduri, de 2 m unul faţă de celălalt;
- pupitrele/băncile vor fi individualizate/prestabilite şi, de asemenea, se va asigura reprezentarea grafică a situării acestora la intrarea în sală (oglinda sălii), astfel încât să se asigure cunoaşterea şi intrarea/localizarea, fără a parcurge toată suprafaţa sălii; personalul didactic/asistenţii care asigură supravegherea vor dirija candidatul direct către locul destinat.
- Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.