UPDATE ora 15.00: Ministerul Educației a publicat subiectele la Istorie BAC 2024, sesiunea de toamnă.

Vezi baremul de corectare la BAC Istorie 2024 – sesiunea de toamnă

UPDATE ora 12.17: Imagini cu subiectele de la Istorie au apărut în mediul online, transmit Știrile Pro Tv. La subiectul III, candidații au avut de scris un eseu despre evoluția politică a României în prima jumătate a secolului XX. 

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

***

Știrea inițială: Libertatea va publica subiectele la Istorie imediat ce acestea vor fi disponibile. Subiectele și baremele vor apărea pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro, la ora 15.00.

Peste 33.600 de candidați s-au înscris la această sesiune de toamnă a Bacalaureatului 2024, dintre care peste 22.000 de candidați provin din promoția anului 2024.

Cea de-a doua probă a sesiunii de toamnă de la Bac 2024 începe la ora 9.00. Accesul candidaților în săli este permis până la ora 8.30, după care aceștia vor fi legitimați și informați în legătură cu modul în care se desfășoară examenul.

Ce reguli trebuie să respecte candidații

Există câteva reguli de care candidații trebuie să țină cont în timpul probei: numele, prenumele și celelalte date se scriu pe o coală de hârtie al cărei colț negru va fi lipit, toate paginile pe care sunt scrise rezolvările subiectelor vor fi numerotate, partea nescrisă urmând a fi barată de supraveghetori și nu se iau în considerare subiectele rezolvate pe ciornă.

De asemenea, în cazul în care un candidat se simte rău sau cere să meargă la toaletă, acesta va fi însoțit de unul dintre asistenți, fără să beneficieze de o prelungire a timpului alocat probei.

Cu ce nu pot intra candidații în sala de examen

Absolvenții de liceu nu pot să aibă asupra lor în sala de examen telefoane mobile, alte instrumente de stocare de informații, de comunicare sau de calcul.

De asemenea, este interzisă intrarea în sală cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri sau ghiozdane, rucsacuri, sacoşe ori poşete.

Toate acestea vor fi lăsate într-o încăpere specială pentru depozitare, iar candidații care refuză să respecte această regulă nu pot intra în sală pentru a susține proba.

Totodată, cei depistați în sală cu obiecte interzise asupra lor vor fi eliminați din examen.

Calendar Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă

  • 19 august – Limba şi literatura română – proba E.a) – proba scrisă,
  • 20 august – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă,
  • 21 august – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) – proba scrisă,
  • 22 august – Limba şi literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă,
  • 26 august – Afişarea primelor rezultate la probele scrise (până la ora 12.00), iar contestaţiile se pot depune în intervalul orar 12.00 – 18.00, în aceeaşi zi.
  • 30 august – Afişarea rezultatelor finale

Urmărește-ne pe Google News