Cuprins:
UPDATE ora 16.40: Ministerul Educației a transmis că au fost prezenți 126.820 de elevi din totalul celor peste 146.000 de elevi înscriși în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, iar rata de participare a fost superioară cu peste 5% (86,3%), comparativ cu anul trecut (81%), numărul de elevi fiind aproximativ același. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 5 elevi.
Subiecte simulare BAC 2024 Limba română, profil real
Subiectele la simulare pentru BAC 2024, la Limba română, profilul real, au fost publicate de Edupedu.
La subiectul I, elevii de la profilul real și cei de la tehnologic au avut, la fel ca cei de la uman, un text la prima vedere de Liviu Rebreanu, „Metropole”. La subiectul al II-lea, au primit textul „Domnișoara Nastasia” de George Mihail-Zamfirescu, pe baza căruia trebuiau să prezinte, în minimum 50 de cuvinte, rolul notațiilor autorului.
La subiectul al III-lea, elevii de la real au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Lucian Blaga.
Vedeți mai jos subiectele la simulare BAC 2024 Limba română, profil real:
Subiecte simulare BAC 2024 Limba română, profil uman
Subiectele la simulare pentru BAC 2024, la Limba română, profilul uman, au fost publicate de Edupedu.
La subiectul I, elevii au avut un text la prima vedere de Liviu Rebreanu, „Metropole”. Subiectul al II-lea a avut textul „Domnișoara Nastasia” de George Mihail-Zamfirescu. Cerința a fost să prezinte, în minimum 50 de cuvinte, rolul notațiilor autorului.
La subiectul al III-lea, elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Ion Barbu.
Vedeți mai jos subiectele la simulare BAC 2024, la Limba Română, profilul uman:
Cum se desfășoară simularea pentru Bac 2024 la limba română
Accesul în sălile de examen se face pe baza Cărții de Identitate până la ora 08:30 cel târziu, iar la ora 9:00 elevii vor începe să rezolve subiectele la limba și literatura română distribuite de profesorii asistenți din plicurile sigilate. Apoi, timpul alocat pentru rezolvare este de trei ore. Scopul simulării este să familiarizeze elevii cu cerințele și rigorile examenului de Bacalaureat pe care îl vor susține la vară.
Notele obținute la simulare nu vor fi trecute în catalog. În situații excepționale, dacă elevul își dorește acest lucru, rezultatele pot fi consemnate în catalog, în baza unei cereri.
Ce subiecte au avut elevii la simulare Bac limba română anul trecut
Elevii de la profilul uman și pedagogic au avut de rezolvat la primul subiect mai multe cerințe pe baza unui text la prima vedere din Vasile Tițescu. Este vorba despre un fragment din „L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu” din volumul „Amintiri despre Liviu Rebreanu”.
La subiectul al doilea, elevii au trebuit să comenteze, în cel puțin 50 de cuvinte, relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice din poezia „Versuri”, de Tudor Arghezi.
La subiectul al treilea, tot la uman, cerința a fost să se redacteze un eseu de cel puțin 400 de cuvinte, în care să fie prezentată relația dintre două personaje dintr-un basm cult studiat, acest subiect având 30 de puncte.
La profilul real, elevii au avut de rezolvat subiecte similare cu cei de la uman. Diferența a apărut la subiectul III, acolo unde, la real, cerința a fost aceea de a se realiza un eseu de cel puțin 400 de cuvinte în care să fie prezentate particularitățile de construcție ale unui personaj dintr-un basm cult studiat
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 4Reguli simulare Bac 2024
Elevii care participă la simularea probelor scrise de la Bacalaureat nu au voie în sala de examen cu manuale, cărți, dicționare sau notițe, telefoane mobile sau căști. De asemenea, ei nu au voie să discute cu ceilalți colegi în timpul celor trei ore de exament și nici nu pot face schimb de foi din lucrare, de ciorne sau alte notițe.
În schimb, le vor putea depune într-o sală de depozitare, unde vor primi o pungă în care să le introducă, împreună cu o declarație-tip în care se menționează numele și prenumele și obiectele personale, acestea urmând să le fie returnate la finalul examenului.
Calendar simulare Bacalaureat 2024
Probele scrise implică următoarele discipline: limba și literatura română – proba E) a), limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale) – proba E) b), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie – probele E) c) și E) d).
Simularea examenelor naționale continuă în perioada 4-7 martie cu probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă.
- 4 martie – Proba E) a) – probă scrisă – Limba și literatura română
- 5 martie – Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
- 6 martie – Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului și specializării
- 7 martie – Proba E) b) – probă scrisă – Limba și literatura maternă
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
dan.reznic • 04.03.2024, 13:05
Sa vedeti ce rezultate remarcabile o sa scoata azi loazele astea!