Cuprins:
Subiecte matematică simulare Bacalaureat 2024 – profil mate-info
Subiecte matematică simulare Bacalaureat 2024 – profil pedagogic
Subiectele la simularea la matematică la simularea la BAC la profilul pedagogic au fost publicate de Edupedu.ro.
Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă a fost de 180 de minute și s-a calculat imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor.
Structura subiectelor este aceeași ca în anii trecuți – câte trei subiecte cu câte șase probleme/exerciții, fiecare dintre acestea notate cu câte 5 puncte.
Cum se desfășoară simularea pentru Bac 2024 la matematică
Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15.00
- Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30.
- Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a), respectiv trei ore (pentru elevii din clasele terminale de liceu) – din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
- La prima probă susținută, elevilor le vor fi distribuite, pe bază de semnătură de primire, codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele. Pe baza acestor coduri vor afla ulterior rezultatele obținute.
Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a.
Ce subiecte au avut elevii la simulare Bac matematică anul trecut
Elevii de la profilul real s-au putut familiariza cu modelul de cerințe pentru pregătirea subiectelor la matematică la simularea bacalaureatului 2024 având la dispoziție subiectele si baremul la matematică de la simularea Bac-ului de anul trecut.
Iată ce subiecte au picat anul trecut la matematică, la simularea Bacalaureatului:
Elevii de clasa a XII-a de la filiera vocațională, profilul pedagogic, specializarea învățător-educatoare, au avut de rezolvat la proba de matematică de la simularea Bacalaureatului trei subiecte, fiecare având câte șase exerciții, relatează Edupedu.ro.
Reguli simulare Bac 2024
Elevii care participă la simularea probelor scrise de la Bacalaureat nu au voie în sala de examen cu manuale, cărți, dicționare sau notițe, telefoane mobile sau căști. De asemenea, ei nu au voie să discute cu ceilalți colegi în timpul celor trei ore de examen și nici nu pot face schimb de foi din lucrare, de ciorne sau alte notițe.
În schimb, le vor putea depune într-o sală de depozitare, unde vor primi o pungă în care să le introducă, împreună cu o declarație-tip în care se menționează numele și prenumele și obiectele personale, acestea urmând să le fie returnate la finalul examenului.
La proba de matematică este permisă folosirea instrumentelor de desen precum rigla și echerul și creionul negru pentru desene, după caz, potrivit metodologiei de organizare, informeză Edupedu.ro.
Calendar simulare Bacalaureat 2024
Probele scrise implică următoarele discipline: limba și literatura română – proba E) a), limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale) – proba E) b), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie – probele E) c) și E) d).
Simularea examenelor naționale are loc în perioada 4-7 martie cu probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă. Pe 4 martie a avut loc prima probă din simularea examenului de Bacalaureat 2024, care a constat în Limba și literatura română.
- 5 martie – Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
- 6 martie – Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului și specializării
- 7 martie – Proba E) b) – probă scrisă – Limba și literatura maternă
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Realist2023 • 05.03.2024, 16:34
Subiecte destul de echilibrate ca dificultate. La gimnaziu, la mate, am remarcat imediat ca au fost niste subiecte "frumusele" - s-a confirmat: DOAR 41% AU LUAT PESTE 5 !!