Elevii înscriși în clasa a VIII-a au susținut, marți, simularea Evaluării Naționale 2018 la Matematică.

Subiectele date la simularea Evaluării Naționale 2018 la Matematică

Notele nu vor fi trecute în catalog. Prezența la testare este însă de mare folos elevilor, ei având ocazia să se familiarizeze cu atmosfera de examen și să-și verifice nivelul de pregătire  la acest moment.

”Simularea trebuie privită cu mare seriozitate. Elevii au posibilitatea să vadă care sunt rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, să-și evalueze  nivelului real de pregătire la care au ajuns în acest moment,  astfel încât să intensifice pregătirea acolo unde mai au lacune. Recomandăm elevilor să nu lipsescă la probele care încep luni”, spune, pentru Libertatea, Sorin Spineanu-Dobrotă, director adjunct al Centrului Național de Evaluare și Examinare.

Luni, în 25 de şcoli din ţară, simularea Evaluării Naţionale la Limba română a fost boicotată de profesori. Sindicaliştii din educaţie au anunţat, duminică, faptul că simularea Evaluării Naţionale va fi boicotată în 1.100 de şcoli.

Miercuri are loc ultima probă de la simularea Evaluării Naționale 2018, proba la Limba maternă.


VIDEO/Europarlamentarul Răzvan Popa a lucrat pe un vas de croazieră: „Nu trebuie să-ți fie rușine dacă muncești cinstit”

Urmărește-ne pe Google News