Cuprins:
Subsolurile, parcările subterane și stațiile de metrou ar putea fi transformate în adăposturi, cu o aplicație specială care detaliază unde se află cel mai apropiat buncăr, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ministerului german de Interne. Conceptul a fost dezvoltat ca răspuns la înrăutățirea situației amenințărilor internaționale.
Germania visează extinderea rapidă a adăposturilor civile
Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt nu a menționat situația actuală și nici nu a spus când va fi gata proiectul.
Organizațiile de protecție civilă din Germania au cerut o extindere mai rapidă a adăposturilor, care să includă construcția de structuri în care să fie adăpostite până la 5.000 de persoane într-un interval scurt de timp.
În prezent, există 579 de adăposturi publice rezervate în scopul protecției civile, cu o capacitate de aproximativ 480.000.
Germania s-a concentrat din ce în ce mai mult pe apărarea propriului teritoriu, de când invazia Ucrainei de către Rusia în februarie 2022 a ridicat spectrul unei escalade mai ample pe continentul european.
Semn că situația este la limită a confirmat-o un oficial militar de vârf al NATO, care a îndemnat luni companiile să se pregătească pentru un scenariu de război și să își ajusteze liniile de producție și distribuție în consecință, pentru a fi mai puțin vulnerabile la șantajul din partea unor țări precum Rusia și China.
Autoritățile sunt în alertă maximă
În cadrul Operațiunii Plan Germania, despre care presa germană a raportat la începutul acestei luni, guvernele federale și de stat, armata, autoritățile de securitate și serviciile de urgență coordonează modul în care ar putea apăra țara în cazul unui conflict.
Ca parte a planului, care este confidențial, reprezentanții armatei de stat sunt invitați în mod regulat să informeze întreprinderile despre aspectele generale pe care ar trebui să le ia în considerare în pregătirile lor, a declarat săptămâna trecută un purtător de cuvânt al ministerului german al Apărării.