Armata israeliană spune că Safieddine a fost ucis într-un atac efectuat în urmă cu trei săptămâni în suburbiile sudice ale Beirutului, aceasta fiind prima confirmare a morţii sale, după ce, la începutul acestei luni, Israelul a declarat că acesta a fost „probabil” eliminat.

Hashem Safieddin este vărul lui Hassan Nasrallah, care a condus consiliul executiv al Hezbollah. El a fost numit succesorul lui Nasrallah, deși grupul nu a anunțat oficial acest lucru.

Hassan Nasrallah, care a condus Hezbollah timp de peste 30 de ani, a fost ucis într-un atac aerian israelian asupra Beirut pe 27 septembrie.

Alți doi înalți șefi ai Hezbollah au fost uciși într-un atac cu avioane israeliene în Beirut

„IDF l-a ucis pe șeful consiliului executiv al organizației teroriste Hezbollah, Hashem Tzafi Al-Din. Acum se poate confirma acest lucru, după un atac de acum aproximativ trei săptămâni, Hashem Tzafi Al-Din, șeful consiliului executiv al organizației teroriste Hezbollah și Hossein Ali Zima, șeful serviciilor de informații al Hezbollah au fost uciși, alături de alți comandanți din Hezbollah”, se mai arată în comunicatul armatei israeliene.

La sediu au rămas peste 25 de terorişti care aparţineau serviciului de informaţii al organizaţiei, printre care Belal Saev Ayash şi Mahmoud Muhammad Shahin, şeful serviciului de informaţii al Hezbollah din Siria, mai spune armata israeliană în comunicat.

„Hashem Tzipi Al-Din este membru al Consiliului Shura, cel mai înalt forum militar-politic al Hezbollah, care este responsabil pentru luarea deciziilor și politicilor organizației teroriste”, a încheiat IDF în informația transmisă pe Telegram.

Urmărește-ne pe Google News