Pentru a asigura securitatea la summitul pentru pacea în Ucraina, Elveția va desfășura până la 4.000 de militari pentru a ajuta autoritățile din cantonul Nidwalden, unde se află Bürgenstock.

Un număr atât de mare de cadre militare este legat de topografia zonei din zona Bürgenstock și de amploarea operațiunii, precum și de un număr semnificativ de oaspeți de rang înalt, a explicat Consiliul Federal Elvețian.

Potrivit legislației elvețiene, desfășurarea a peste 2.000 de militari trebuie să fie aprobată de parlament. Dar din moment ce nu va avea timp să ia o decizie înainte de summit, Consiliul Federal va prezenta un raport legiuitorilor în toamnă.

În plus, Elveția va restricționa utilizarea spațiului aerian în zona Bürgenstock în legătură cu sosirea așteptată a oaspeților de rang înalt care se află sub protecția dreptului internațional. Forțele Aeriene Elvețiene vor fi implicate pentru a proteja cerul și vor furniza servicii de poliție aeriană și servicii avansate de supraveghere.

Summitul global pentru pace va avea loc în perioada 15-16 iunie la Burgenstock, Elveția. Sunt așteptați reprezentanți ai 160 de țări și organizații internaționale, dar nu și Rusia.

Președintele Volodimir Zelenski se așteaptă ca participanții la summit să elaboreze un plan de acțiune pentru pacea în Ucraina.

Președintele american Joe Biden este așteptat să sosească în Elveția, alături de președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Consiliul Federal a trimis invitații și în India, Arabia Saudită sau China.

Reuniunea se va desfăşura pe 15 şi 16 iunie la un hotel de lux din Bürgenstock, ce oferă o panoramă idilică pe coasta unui deal, la 450 de metri deasupra Lacului celor Patru Cantoane, în apropierea oraşului Lucerna.

Foto: Facebook Schweizer Armee 

Urmărește-ne pe Google News