Rechinii se află pe Pământ dinaintea copacilor

Cea mai veche specie de arbori cunoscută este Archaeopteris. Această specie a dispărut, însă fosilele descoperite demonstrează că ea a existat pe Terra acum 350 de milioane de ani, într-o pădure din zona deşertului Sahara de astăzi. Tot fosilele descoperite ne arată că rechinii erau prezenţi chiar şi acum 400 de milioane de ani, pe vremea când copacii nu existau.

Poţi auzi diferenţa dintre apa caldă şi apa rece atunci când o torni într-un recipent

Acest lucru se întâmplă pentru că vâscozitatea apei scade odată cu creşterea temperaturii, astfel încât diferenţa pe care o auzi se datorează în mare măsură schimbării vâscozităţii.

Blana ursului polar este, de fapt, transparentă

Blana ursului polar nu e nicidecum albă, ci transparentă, iar pielea animalului este neagră. Albul pe care îl percepem nu este altceva decât o iluzie optică, creată de faptul că urşii polari au blana în două straturi: unul superior, cu o lungime de 5-15 centimetri, şi un strat inferior, cu păr mai scurt şi mai des. Stratul superior este transparent şi reflectă lumina soarelui, dând impresia că blana ursului este albă.

Vacile omoară anual mai mulţi oameni decât rechinii

Statisticile arată că vacile ucid anual mai mulți oameni decât rechinii. Rechinii ucid, în medie, 5 oameni în fiecare an, în timp ce vacile fac nu mai puțin de 22 de victime.

Cameleonii nu îşi schimbă culoarea pentru a se deghiza

Cameleonii  îşi schimbă culoarea pentru a comunica cu alţi cameleoni, nu pentru a se camufla.

Pe Jupiter și Saturn plouă cu diamante

Aceste planete au un adevărat cer acoperit de diamante, deoarece presiunea poate transforma carbonul în diamante. Fulgerele transformă metanul în carbon, care se întărește pe măsură ce cade, transformându-se în bucăți de grafit după 1.600km și în diamante după încă 6000km.

Există peste 1.6 milioane de furnici pentru fiecare persoană pe Pământ

Mirmecologiștii estimează că pe Pământ trăiesc 1-10 cvadrilioane de furnici. Asta înseamnă că există peste un milion de astfel de insecte pentru fiecare persoană.

Koala sunt singurele animale din lume cu o amprentă digitală unică, asemenea oamenilor

Profesorul Maciej Henneberg de la Universitatea Adelaide, a dovedit că nu există diferențe între amprentele umane și cele ale unui koala. Pe lângă asta, koala nu bea niciodată apă.

Pe lume există mai mulți flamingo artificiali decât păsări adevărate

Flamingo este o pasăre rară, dar este atât de frumoasă că mulți oameni ar vrea să o aibă în grădină. De aceea există de câteva ori mai multe păsări flamingo artificiale în întreaga lume decât există păsări vii. Există 2-3 milioane de flamingo adevărați și aproape 1 miliard de flamingo de plastic.

Universitatea Oxford e mai veche decât Imperiul Aztec

Primii studenți au venit la Oxford în 1096, iar orașul stat Aztec Tenochtitlan a fost fondat în 1325. Asta înseamnă că universitatea e mai veche cu două sute de ani.


Cine este românul care se află în topul celor mai sexy bărbați din lume | FOTO


 

 

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News