Potrivit designerului, Vlad Simion (www.BrazideCraciun.ro), catolicismul vestic, de peste ocean, im pune decoraţiuni elegante, bogate, spectaculoase, într-o paletă largă de cu lori, iar cel european, specific Germaniei, mizează pe păstrarea tradiţiei. În schimb, în Franţa şi în Marea Britanie sunt agreate tendiţe avangardiste dictate de modă, care aduc în fiecare an ceva nou şi excentric. Iată care sunt tendinţele în împodobirea bradului de Crăciun:

SUA – Se poartă globuleţe în formă de pară sau lacrimi roz, turcoaz, bleu, maro. Brazii împodobiţi în stil american trebuie să fie plini, luminoşi, să aibă prinse de crengi figurine specifice acestor sărbători şi obligatoriu panglică superbă, în locul tradiţionalei betele.

GERMANIA: Nemţii preferă globurile roşii sau aurii, zăpadă artificială, vârf de brad tradiţional şi lumini albe.

FRANȚA ŞI MAREA BRITANIE: Aici totul e permis, aşa că dacă vrei să te inspiri de la excentricii francezi sau englezi atunci poţi chiar să îţi ancorezi bradul de tavan, cu susul în jos. Tot aşa, poţi să renunţi la clasice le globuri în favoarea unor bufniţe sau a penelor. Francezii au făcut o pasiune pentru tonurile închise, iar englezii îşi prind în brad clovni, păpuşi, frunze sau flori. Mai nou, au înlocuit pomul de Crăciun cu nişte manechine din plastic îmbrăcate în crengi de brad.

ROMÂNIA: La noi, oamenii sunt cam indecişi. Cei cu bani împru mută din tendinţele franţuzeşti şi englezeşti, iar cei din clasa medie visează la atmosfera feerică din filmele americane. In diferent de câţi bani aveţi, e bine să păstraţi discreţia şi eleganţa. Ale geţi cel mult două culori pentru împodobirea bradului şi nu uitaţi că fundiţele elegante vor conferi bradului o bogăţie aparte. Se poartă figurinele strălucitoare, dar nu şi beteala ori globurile din plastic. Acestea trebuie înlocuite obligatoriu cu o panglică lată sau cu fâşii din voal organza, satin, tafta sau mătase, în ton cu decoraţiunile şi respectiv cu globuleţele din sticlă pictate manual.

Urmărește-ne pe Google News