Lionel R., în vârstă de 44 de ani, lucrător într-un supermarket și tată a trei copii, se numără printre zecile de bărbați acuzați că au participat la violarea în masă a lui Pélicot pe parcursul unui deceniu, într-un proces care a șocat Franța.

Soțul de atunci al lui Gisèle Pélicot, Dominique, a recunoscut că a drogat-o până la starea de „comă profundă” și că i-a invitat pe străinii pe care i-a cunoscut în chat-uri online să o violeze.

Gisèle Pélicot, care a declarat că nu și-a dat consimțământul, a solicitat ca procesul să fie deschis publicului pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la utilizarea drogurilor pentru a comite violuri și abuzuri sexuale.

„Îmi pare rău, nu pot decât să-mi imagineze coșmarul prin care ați trecut, iar eu sunt o parte a acestui coșmar”, i-a spus femeii unul dintre acuzați.

„Știu că scuzele mele nu vor schimba ce s-a întâmplat, dar am vrut să vă spun asta”, a mai adăugat bărbatul. Lionel R. a recunoscut în instanță că a violat-o pe Gisele Pelicot pe data de 2 decembrie 2018. „Dacă aș fi știut că nu era conștientă, nu aș fi mers atât de departe”, a spus Lionel în fața instanței.

„Ar fi trebuit să verific dacă ea era OK cu asta. Nu am vorbit cu ea, prin urmare nu am primit consimțământul ei. Mă simt vinovat de ce am făcut”, a mai declarat bărbatul acuzat de viol.

„Aceasta a fost prima mea mare eroare”

Lionel R. a încercat, de asemenea, să transfere o parte din vină asupra lui Dominique Pélicot, spunând instanței că a făcut ceea ce soțul i-a spus să facă. El a spus că explicațiile lui Pélicot nu au fost „foarte clare”, dar el a crezut că pur și simplu participa la un joc.

„Se vorbea despre medicamente. Uneori despre faptul că ea le lua și alteori despre faptul că el i le administra”, a spus el. „Nu mi-am pus prea multe întrebări”, a adăugat el.

El a spus: „Nu mi-am imaginat niciodată că ea ar putea să nu facă parte din acest joc. Aceasta a fost prima mea mare eroare”.

Dominique Pélicot a recunoscut acuzațiile, declarând în fața instanței că a fost „un violator”. El a declarat că bărbații pe care i-a recrutat online știau cu toții că urmau să o violeze pe soția sa inconștientă și drogată.

În total, 50 de bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 74 de ani sunt acuzați că au violat-o pe Gisèle Pélicot în dormitorul ei din sudul Franței, între 2011 și 2020, după ce au fost invitați de soțul ei.

Printre cei acuzați se numără un pompier, un gardian de închisoare, un asistent medical și un jurnalist.

Unii bărbați au recunoscut că Pélicot le-a spus că își droghează soția de atunci, în timp ce alții au susținut că au crezut că participă la un joc organizat de cuplu. Pélicot a declarat instanței că își droga în mod regulat soția și că îi contacta pe bărbați online.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News