A fost agent de vânzări

Chiar şi aşa, Marian Gherase nu vrea să renunţe nici în ruptul capului la locul său de muncă. Într-o lună bună poate să ajungă şi la un venit de 2.500-3.000 de euro. „Nu mi-aş lăsa niciodată meseria! Am făcut şi o pauză-am fost agent de vânzări la cravată şi costum. Eram domn! Dar nu mi-a convenit. Ca sudor vezi imediat rezultatul muncii tale! Sunt foarte mândru când ştiu că o bucăţică dintr-un gigant e făcută de mâinile mele. Plus că şi banii înseamnă ceva- de exemplu dacă luna asta mai prind trei piese cum am făcut-o pe cea dinainte, om mă fac. O să iau poate şi 3.000 de euro”, ne-a explicat mândru Marian.

Tot legaţi de meserie sunt şi alţi sudori de la Vulcan. Petru Petcu are 41 de ani şi lucrează de 25 de ani la fabrica din Bucureşti. Se mândreşte cu dexteritatea lui, deşi l-a cam lăsat privirea. Dar, ştie că se regăseşte printre cei mai bine plătiţi salariaţi din România. „Banii sunt frumoşi, n-am e zice, dar şi munca e grea. Stăm nemişcaţi cu orele, concentraţi, iar gazul deşi nu pare periculos, în timp lasă urme”, ne-a spus acesta.

Important în sudura cu argon este lucru în echipă. La cele mai multe piese pe care muncitorii le sudează, lucrează cel puţin doi sudori care se completează şi se ajută atunci când e nevoie.  La Vulcan muncesc 80 de sudori în argon şi sunt printre cei mai buni din România. Nu degeaba, marile companii semnează contrac cu fabrica din România pentru lucrări de anvergură!

Ce înseamnă sudura în argon?
Această tehnică asigură cea mai mare rezistenţă a unei suduri şi presupune folosirea unui gaz care se numeşte argon. Rolul lui este de a elimina oxigenul dintre cele două bucăţi de metal pentru ca sudura să fie mai trainică.

Foto: Robert Hanciarec

 
 

Urmărește-ne pe Google News