Scoasă din ritm de pauzele adversarei

Condusă cu 5-4, Halep a făcut trei puncte consecutive şi a trimis finala în decisiv. A fost primul moment în care Şarapova a arătat că se teme şi a încercat s-o scoată pe Halep din ritm cu orice preţ. Fără jenă, a cerut pauză să se schimbe şi a tras de timp cu fiecare ocazie.
Tactica a dat roade şi rusoaica a început cu un break, dar sportiva noastră a revenit imediat, într-un ghem în care arbitrul a avertizat- o pe blondă să nu mai tragă de timp. Lupta a fost crâncenă în continuare şi, după ce ambele sportive au mai realizat câte un break, Şarapova s-a distanţat decisiv la 4-5, tot cu un break, şi a închis meciul la 4-6. Înfrântă pentru a patra oară de Maria, Simona şi-a stăpânit emoţiile şi a avut puterea să zâmbească. Pentru parcusul de la Paris, Simona Halep va încasa 825.000 de euro şi şi-a asigurat locul 3 în clasamentul WTA.

Florenţa Mihai a pierdut Parisul în 1977


Florenţa Mihai a deschis drumul tenismenelor române în finala de la Roland Garros. În ultimul act din 1977 al celebrei competiţii de pe tărâm francez, sportiva noastră s-a recunoscut învinsă în faţa sportivei iugoslave Mima Jaušovec, scor 2-6, 7-6, 1-6. Nu a fost însă singura finală jucată de Florenţa la Roland Garros. Tot în 1977, în echipă cu columbianul Iván Molina, tenismena noastră s-a înclinat în ultimul act al competiţiei în faţa cuplului Mary Carillo – John McEnroe. Florenţa Mihai a mai fost semifinalistă la Roland Garros în 1976.

1978, anul Virginiei Ruzici


Virginia Ruzici a câştigat Openul Franţei (Roland Garros) în 1978, după o finală în care nu i-a lăsat nici o şansă triumfătoarei din anul precedent, Mima Jaušovec, învingând-o cu un “sec” 6-2, 6-2. Pe lângă acest trofeu, tot în 1978, Virginia a cucerit şi proba de dublu a turneului din Franţa, făcând pereche cu Mima Jausovec, adversara din finala de la simplu. Mai mult, tot 1978, Virginia a jucat şi finala de dublu mixt, în echipă cu Patrice Dominguez, pe care a pierdut-o. A repetat isprava anul următor, cu Ion Ţiriac în echipă. În 1980, Virginia a ajuns iarăşi în finala de la Roland Garros, fiind însă învinsă, 0-6, 3-6, de Chris Evert.

Nasty a triumfat în 1973


Cel mai valoros tenismen român, Ilie Năstase, a câştigat Roland Garros în 1973. “Îmi aduc aminte cu plăcere de acel turneu de la Roland Garros. 1973 a fost cel mai bun an al meu, am câştigat atunci vreo zece turneee la rând”, a rememorat, pentru Libertatea, Ilie Năstase. În acea finală a turneului din capitala Franţei, Nasty l-a distrus pe Nikola Pilici, scor 6-3, 6-3, 6-0. Tot în acel an, Ilie Năstase a devenit primul lider al clasamentului mondial, poziţie pe care a ocupat-o între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974. În 1971, Năstase a mai jucat o finală la Roland Garros, dar a fost învins, în patru seturi, de cehul Jan Kodes, scor 6-8, 2-6, 6-2, 5-7.VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

 
 

Urmărește-ne pe Google News