Retete de la cititori.
Se prepara o supa de zarzavat obisnuita, din 3 l de apa, 1-2 morcovi, o radacina de patrunjel, o ceapa mijlocie, sare dupa gust. Separat, se face un aluat moale de taitei, dintr-un ou si faina cat cuprinde. Tot separat, se rumeneste in 2-3 linguri de ulei (sau una de untura) o ceapa taiata marunt si 3 linguri de gris. Cand a capatat culoare, se ia de pe foc si se adauga putina boia de ardei (un varf de cutit). Se lasa sa se raceasca. Se intinde foaia de aluat. Pe jumatate din ea se pune, in strat egal grisul rumenit. Se indoaie deasupra cealalta jumatate. Cu ruleta speciala pentru aluat se taie in patrate mici sau in triunghiuri. Cand zarzavatul e fiert, se strecoara zeama si se pun in ea la fiert coltunasii. Nu se pune aluatul decat dupa ce zeama isi reia clototul. Se tine pe foc potrivit circa 10-15 minute. Se serveste cu smantana.

 
 

Urmărește-ne pe Google News