Potrivit InfoCons, specialiștii au analizat în total 29 de produse.

Astfel, ca urmare a centralizării și analizării informațiilor, InfoCons a constatat că, din punct de vedere al ingredientelor regăsite în compoziţie:

  • 89,66% au în compoziţie tăiţei/paste cu un procent cuprins între 44,9% şi 93% din compoziţia produsului
  • 44,83% au în compoziţie legume deshidratate cu un procent cuprins între 2,2% şi 28,5% din compoziţia produsului

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în supa la plic, 93,10% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari), potrivit InfoCons.

„Încercăm să mâncăm mai uşor şi alegem de cele mai multe ori o supă la plic rapidă şi uşor de făcut. Dar ne-am gândit să citim eticheta de pe supa la plic?”, a transmis Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.

 
 

Urmărește-ne pe Google News