Supă rece de castraveți
Ingrediente: 500 ml iaurt gras (10%), 3-4 castraveți, 100 ml apă plată, 2 linguri ulei de măsline, busuioc, 2 căței de usturoi, sare, piper
Preparare: se pune iaurtul într-un vas. Se adaugă apa și se omogenizează. Castraveții se curăță de coajă și se dau pe răzătoare apoi se adaugă în iaurt. Se pisează usturoiul, se pune peste el uleiul de măsline și se adaugă în supă. Se dă la frigider pentru cel puțin o oră. Se pune supa într-un bol, se asezonează cu sare și piper, se presară busuioc și se adaugă un castravete tăiat feliuțe. Se servește rece de la frigider.
Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun. Salată de castraveţi cu doar 7,50 lei
Citește și: N-are diplomă, dar arată cu degetul. Primarul din comuna unde niciun elev nu a luat Bacul dă vina pe profesori: „De trei ani strig să facă meditaţii”