UPDATE ora 17.35: Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore.
UPDATE ora 15.35: Bărbatul de 25 de ani, care a fost audiat timp de mai multe ore, le-a spus polițiștilor că a aruncat moaștele pentru că nu știa ce sunt, susțin surse apropiate anchetei pentru Libertatea.
În acest moment, Poliția a găsit doar cutia în care se aflau moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur.
UPDATE ora 15.00 Arhiepiscopia Bucureștilor a confirmat că „în ultima vreme au existat câteva spargeri sau tentative de acest fel” în bisericile din Capitală și că s-au furat mai multe bunuri, fără a oferi detalii, pentru că „procedura din cursul urmăririi penale nu este publică”.
UPDATE ora 14.15: Bărbatul nu are antecedente, are domiciliul în Călărași, dar locuia cu chirie în Ilfov, unde Poliția a găsit o parte din bunurile furate, au mai spus surse din anchetă pentru Libertatea, care au precizat și că, în ultima vreme, acesta era șomer.
Știrea inițială: Tânărul a fost prins de poliţiştii din Bucureşti și este cercetat pentru furtul mai multor bunuri de patrimoniu din lăcașuri de cult.
„Poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat”, au transmis autoritățile.
În urma perchezițiilor au fost confiscate mai multe bunuri, printre care obiecte de cult religios „susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunilor”.
Potrivit surselor Libertatea apropiate anchetei, bărbatul de 25 de ani a furat pe data de 30 aprilie, de la Capela Sfânta Elisabeta din Cotroceni, moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, dar și alte obiecte din aur, precum și bani din cutia de lumânări.
El mai este acuzat că a furat și de la Biserica Eroilor Martiri din Decembrie 1989 și de la Parohia Cărămidarii de Sus bani din cutia milei și alte obiecte, susțin sursele Libertatea. Majoritatea bunurilor au fost recuperate, mai puțin moaștele furate, care fac parte din patrimoniul național.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
pikpik • 11.05.2023, 14:31
Banii din cutia milei sunt de la cre(s)tini, deci nici nu mai trebuia recuperati, cå oricum ajung in buzunarul popilor, doar se vede in ce lux de scaldå...