În vârstă de 42 de ani, medicul care era de gardă sâmbătă la secția ATI de la Piatra Neamț n-a stat pe gânduri când a izbucnit incendiul. Împreună cu un alt coleg medic, chirurgul Pavel Borș, ajutați de două asistente, au scos bolnavii din salonul alăturat celui care fusese cuprins de flăcări.

Fațada spitalului din Piatra Neamț, cu geamurile salonului în care au murit 10 pacienți. Foto: Profimedia Images / ziarpiaraneamt/ro

Apoi a intrat în foc, efectiv, suferind arsuri pe 60% din corp. Sâmbătă noaptea a fost dus la Iași, iar de acolo, adus la București cu un avion militar. În avion, alături de el a zburat și Nelu Tătaru, ministrul sănătății. Cei doi se cunosc, au participat împreună la mai multe simpozioane medicale. Potrivit Digi 24, ei ar fi fost și colegi de facultate.

Surse din rândul celor care au asigurat transportul au povestit pentru Libertatea că în aeronavă Nelu Tătaru a vorbit cu medicul Denciu. Când ministrul l-a întrebat ce a făcut acolo, medicul i-a răspuns: “Am încercat să salvez ce se mai putea”.

Medicul Cătălin Denciu / Foto: Facebook / Cătălin Ioan Denciu

Doctorul a fost transferat duminică de dimineață la o clinică din Belgia. În ciuda suprafeței mari de corp care a suferit arsuri, există și o veste bună. Nu i-au fost afectate căile respiratorii. E conștient, vorbește și e cooperant.

10 pacienți – 3 femei și 7 bărbați, cu vârste între 67 și 86 de ani, au murit în incendiul care a mistuit un salon de ATI, sâmbătă seara, la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Urmărește-ne pe Google News