UPDATE ora 18.05: Nicolae Ciucă a cerut în şedința de la ora 16.00 să nu fie tăieri salariale, iar până la noua lege a salarizării să nu crească salariile, susțin surse liberale.

Totodată, s-a stabilit stoparea angajărilor la stat și 10% reducere la cheltuielile de bunuri și servicii.

De asemenea, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu au convenit că nu se poate face Ordonanţă de urgenţă pentru cumulul pensiei cu salariul fiindcă este neconstituţional, astfel că trebuie să se facă prin lege.


Ştirea inițială: O variantă luată în calcul în prima şedință, cea de la prânz, este ca interdicţia cumulului pensiei cu salariul să se aplice doar pentru cei care primesc pensii speciale, au declarat surse din coaliție pentru Libertatea.

Discuțiile vor continua la ora 16.00, tot la sediul Guvernului.

Întâlnirea dintre cei doi șefi de partide a venit în contextul în care, potrivit informațiilor Libertatea, Guvernul analizează variante de reducere a cheltuielilor bugetare care presupun interzicerea cumulului pensie-salariu, înghețarea salariilor bugetarilor, suspendarea angajărilor la stat până în 2024 și încetarea achiziţiilor de maşini şi de mobilier. Documentul este încă în lucru.

Măsurile sunt menite să acopere gaura bugetară de 20 de miliarde de lei.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat pe 21 aprilie că, dacă va fi aprobată în Guvern o lege care interzice cumulul pensiei cu salariul, el fiind direct vizat, atunci va lua decizia potrivită.

33.000 de lei lunar

câştigă acum premierul. 18.000 de lei provin din pensia de militar şi 15.000 din salariu

Urmărește-ne pe Google News