Propunerile făcute de partidele politice pentru Consiliile de Administraţie (CA) de la TVR şi de la Radioul public, potrivit documentelor consultate de Libertatea:
TVR:
– PSD: Georgică Severin – membru titular; Lucian Ghimiși – membru titular; Anca Dindirică – membru titular; Radu-Alexandru Vinţeanu – membru supleant.
– PNL: Radu Carp – membru titular; Mihai Firică – membru titular
– USR: Valentin-Andrei Enescu – membru titular; Alexandru Gherghescu – membru supleant.
– AUR: Dorothea Ionescu – membru titular; Pericle-lulian Capsali – membru supleant.
– UDMR: Nagy-Debreczeni Hajnalka – membru titular; Anderco Aliz-Timea – membru supleant.
– Minorităţi: Borislav Velimirovici, membru titular; Gjorgji Ivanovski – membru supleant.
Radioul public:
– PSD: Ruxandra Săraru – membru titular; Mircea Pospai Mircea – membru supleant; Radu Herjeu – membru titular; Răzvan-Ioan Dincă – membru titular.
– PNL: Radu F. Alexandru – membru titular; Alexandra Bogdan – membru titular
– USR: Liviu Popescu – membru titular; Gabriel Basarabescu – membru supleant.
– AUR: Sorin Faur – membru titular; Fabian-Cristian Radu – membru supleant.
– UDMR: Annamaria Bodoczi – membru titular; Brigitta-Eva Zahoranszki – membru supleant.
– Minorităţi: Milan Manyura – membru titular; Roxana Gheorghe-Amzăr – membru supleant.
Din partea Guvernului condus de premierul demis Florin Cîțu, Dan Turturică este propunerea pentru funcția de președinte-director al TVR și urmează să fie învestit, potrivit informațiilor Libertatea.
Audierile în comisiile de specialitate vor avea loc luni, 15 noiembrie, la prânz, iar votul va avea loc tot luni, dar la amiază, în plenul reunit al Parlamentului.
Parlamentul a respins pe 11 mai rapoartele de activitate ale TVR şi Radioului Public pe anii 2017, 2018 şi 2019, iar Doina Gradea şi Georgică Severin, numiți în fruntea celor două instituții pe vremea guvernării PSD, au fost demişi automat din funcţii.
Ramona Săseanu, propunerea PNL pentru poziția de director general interimar al TVR, a fost validată în funcţie pe 11 mai, în plenul Parlamentului, cu 240 de voturi pentru şi 135 împotrivă. De asemenea, Liviu Popescu, propus de USR-PLUS, a devenit atunci șef interimar al Radioului public, cu 237 de voturi pentru şi 134 împotrivă.