Printre suspecți se află 20 de cadre universitare, printre care și prorectorul Eduard Ionescu, potrivit unor surse din Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).
În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat mai multe ceasuri, tablete și sume de bani în euro. Surse din Poliție au confirmat pentru Libertatea că ceasurile au fost găsite chiar în casa prorectorului.
Un alt cadru universitar anchetat este conferențiarul Narcis Godean, care este în același timp și membru în Consiliul de Supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (OFNJN) numit de fostul premier, Viorica Dăncilă.
25 de angajați ai Universității Spiru Haret angajați în dosarul diplomelor false
Dintre cei 70 de oameni suspectați până acum în dosarul diplomelor false anchetat de D.I.I.C.O.T., 25 lucrează într-o formă sau alta pentru Universitatea Spiru Haret.
Pe lângă prorectorul Eduard Ionescu, evaluator pentru domeniul „Învățămând la distanță și cu frecvență redusă”, mai sunt anchetați:
- 15 profesori universitari;
- 3 decani și prodecani ai unora dintre facultăți;
- 1 asistent universitar;
- 30 de studenți;
- 12 intermediari care facilitau schimbul de bani dintre cei care voiau să cumpere răspunsurile la examenul de licență sau de disertație și cei care ofereau respectivele răspunsuri. Intermediarii includ părinți, soți sau alte rude.
Aceleași surse declară că „șpăgile pentru o diplomă începeau de la 700 de euro”. Media sumelor cu care se cumpărau răspunsurile la examene e de 1.500 de euro.
Miercuri dimineață, DIICOT a efectuat 76 de percheziții în București și alte 12 județe, dintre care 13 la sediile din București și din țară ale Universității Spiru Haret, dar și la locuințele suspecților din dosar.
Conform comunicatului DIICOT, este vizată o grupare infracțională organizată prin care diferiți studenți și masteranzi obțineau răspunsurile la examenele de licență, respectiv de disertație, în schimbul unor sume de bani.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!