Directorul Direcției Clienți din cadrul Apa Nova în 2019, Alexandru Mihai Enea, a fost chemat la audieri în dosarul de abuz în serviciu deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5, spun surse judiciare.
El a dat declarații în fața polițiștilor de la Secția 17.
Evenimentul a avut loc la aproximativ o lună, după ce ziarul Libertatea a scris că Enea n-a fost audiat deloc în dosarul deschis încă din 2019. Atunci, el era înregistrat când îi propune „un compromis” în schimbul renunțării la niște plângeri pe care un bucureștean le adresase companiei, după cum relata Libertatea.
Ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani
Mai precis, în urmă cu doi ani, bucureșteanul Marius Dorian Tănase reclamase că un vecin proprietar de blocuri a reușit, favorizat de oameni din interiorul Apa Nova, să facă amenajări ilegale. Adică să-i fie racordat blocul la rețeaua de apă, fără înștiințarea vecinilor, deși lucrările au trecut inclusiv printr-o parcelă comună.
În acel moment, directorul Direcției Clienți din cadrul Apa Nova, Alexandru Mihai Enea, i-a sugerat omului din sectorul 5 să beneficieze și el de racordarea la apa curentă, tot fără înștiințarea vecinilor, pentru a renunța la plângeri. Anterior, o echipă de teren a companiei îi propusese același lucru, cu aceeași condiție, a retragerii plângerilor.
Conform Apa Nova, care a răspuns întrebărilor ziarului luna trecută, Enea continuă să îndeplinească o funcție în cadrul companiei, fără a se specifica și funcția.
Parchetul a dat vina pe pandemie
Acum două luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 a recunoscut că nu l-a audiat pe bărbat, însă a respins cererile petentului referitoare la tergiversarea dosarului.
În răspunsul său, procurorul a invocat restricțiile din pandemie pentru ritmul dosarului și afirmă că nu există întârzieri care să-i poată fi reproșate polițistului care se ocupă de caz.
Având în vedere și existența stării de urgență, respectiv a stării de alertă ce au impus luarea măsurilor de distanțare socială, apreciem că cercetările nu au fost tergiversate de către polițistul desemnat cu soluționarea cauzei, lucrările desfășurându-se ritmic, fără întârzieri imputabile organelor de cercetare.
Parchetul:
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro