Cele două propuneri vor fi înaintate pentru dezbateri în ședința de coaliție care va avea loc diseară, de la ora 18.00, la Guvern. Dacă PSD şi PNL se vor pune de acord, proiectul va fi adoptat.

Pe 29 octombrie 2021, președintele Casei de Pensii anunța că vârsta de pensionare la femei va crește. „Este o tendință în toate statele din Uniunea Europeană a creșterii vârstei de pensionare datorită speranței de viață, care este în continuă creștere. În acest moment, vârsta de pensionare în România este de 65 de ani la bărbați și, în 2033, se ajunge la 63 de ani la femei”, a spus atunci Daniel Baciu.

Conform acestuia, în viitoarea lege s-ar putea „egaliza vârstele de pensionare atât la femei, cât și la bărbați, pentru a nu fi discriminare”.

PSD nu a acceptat creșterea vârstei de pensionare acum trei luni

Ministrul PSD al muncii, Marius Budăi, afirma în noiembrie 2021 că nu va creşte vârsta de pensionare atât timp cât va ocupa această funcţie. El a precizat atunci că, înainte de a se întâmpla acest lucru, este nevoie să crească speranţa de viaţă în România.

„Exclus să cresc vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru. Am explicat foarte clar şi mi-am asumat şi în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie mai întâi să ridicăm speranţa de viaţă şi abia ulterior să ne gândim la eventuale creşteri a vârstei de pensionare”, a declarat Marius Budăi.

„Speranţa de viaţă pentru bărbaţi este de 70 de ani şi şase luni. Speranţa de viaţă sănătoasă este în jur de 51-60 de ani. Nu putem să spunem că noi scoatem oamenii la pensie cu picioarele înainte din producţie, din birouri şi de acolo de unde lucrează”, a explicat atunci ministrul PSD al Muncii.

Urmărește-ne pe Google News