„S-a făcut o analiză de către echipa tehnică pentru a vedea dacă există radiodifuzori în România care distribuie postul Russia Today și așteptăm rezultatele”, au spus surse din CNA duminică, 27 februarie, pentru Libertatea.

Ședința CNA, programată luni, la ora 10.00, vine după ce președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că agenția rusă de știri Sputnik și televiziunea Russia Today vor fi interzise „pentru a stopa dezinformarea toxică a Rusiei în Uniunea Europeană”.

Întâlnire la Senat între Florin Cîțu și reprezentanții CNA

După discuția dintre membrii CNA, va avea loc o întâlnire între reprezentanții instituției și Florin Cîțu, programată la ora 10.30, la Senat, la solicitarea liderului PNL.

Întâlnirea dintre președintele Senatului și reprezentanții CNA vine după ce Florin Cîțu a anunțat pe Facebook că „este momentul ca România, prin intermediul ANCOM și al CNA, să oprească toți propagandiștii Moscovei din media locală”. Liderul liberal nu a precizat la cine s-a referit când a folosit termenul „propagandiștii Moscovei”.

Pe 24 februarie, CNA a transmis un comunicat prin care a recomandat televiziunilor și radiourilor ca în cadrul emisiunilor informative şi de dezbatere în care se abordează invadarea Ucrainei de către Rusia „să asigure respectarea obligaţiilor legale privind informarea corectă a publicului”.

Republica Moldova a blocat site-urile Sputnik și GagauzNews

Ieri, 26 februarie, Republica Moldova a blocat două site-uri rusești, sputnik.md și gagauznews.md, „promotoare de informații ce incită la ură și război”, potrivit unui ordin emis de directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate din Republica Moldova (SIS).

Site-ul Sputnik este extrem de accesat și în România, iar în acest moment nu mai poate fi accesat.

Azi, 27 februarie, s-a intrat în a patra zi a războiului declanșat de Rusia în Ucraina, după ce țara condusă de Vladimir Putin a lansat pe 24 februarie prima ofensivă asupra țării al cărei șef este Volodimir Zelenski, cu atacuri aeriene şi cu rachete.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Urmărește-ne pe Google News