Potrivit proiectului de lege, „starea de criză” poate fi instituită numai la propunerea ministrului Apărării și are drept scop adoptarea unor reglementări pentru coordonarea și apărarea națională, fără ca civilii să fie implicați, ci numai forțele armate.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus într-o declarație de presă făcută luni dimineață că „am știință, cum este și normal” despre acest proiect și că îl va discuta cu premierul Nicolae Ciucă.
Discuțiile privind starea de criză vor fi continuate în ședința pentru gestionarea conflictului din Ucraina, care va avea loc tot la Palatul Victoria, de la ora 15.30, și apoi în ședința de Guvern care va avea loc la ora 16.30. O ședință de coaliție în format lărgit este programată mâine, 8 martie, la ora 10.00.
În afara discuțiilor privind modificarea legilor de securitate națională, un alt subiect aflat pe ordinea de zi a discuțiilor restrânse la care participă premierul Nicolae Ciucă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și președintele PNL, Florin Cîțu, este legea offshore pentru gazele din Marea Neagră, potrivit informațiilor Libertatea.
Premierul Nicolae Ciucă a declarat duminică seară că România nu riscă să rămână fără gaz în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina şi a precizat că țara noastră are ca obiectiv prioritar deschiderea interconectorului de gaze dintre Grecia şi Bulgaria, astfel încât din toamnă, „sau cel mai târziu la sfârşitul acestui an”, să putem folosi gaz lichefiat american injectat prin acest interconector.
Azi, 7 martie, s-a intrat în a douăsprezecea zi a războiului declanșat de Rusia în Ucraina, după ce țara condusă de Vladimir Putin a lansat pe 24 februarie prima ofensivă asupra țării al cărei președinte este Volodimir Zelenski.
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia