Potrivit unor surse, socialiștii europeni au refuzat să îi invite pe Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă la întâlnirea de la Sibiu.

Luna trecută, Partidul Socialiștilor Europeni a anunțat înghețarea relațiilor cu PSD, până după alegerile europarlamentare din 26 mai. Soarta rămânerii PSD în familia socialiştilor europeni va fi decisă în luna iunie, a anunțat PES, într-un comunicat.

Anterior, Frans Timmermans anunțase că PSD riscă excluderea din Partidul Socialiștilor Europeni, subliniind că „un partid care nu respectă statul de drept şi drepturile fundamentale” nu poate aparţine acestei familii politice europene.

Joi, 9 mai, șefii de stat sau de guvern din ţările Uniunii Europene, precum și liderii PPE, precum şi Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani şi Angela Merkel, se reunesc într-un summit informal la Sibiu pentru a discuta despre viitorul UE. Vezi programul summitului.

În aceeași zi, PSD organizează la Iași un miting de Ziua Europei, la care va fi prezent Liviu Dragnea, dar nu și premierul Viorica Dăncilă.

Reporterii Libertatea Ștefan Pană și Dumitru Angelescu (foto) se află în Sibiu, de unde vor transmite toate informațiile pentru cititorii Libertatea. 


Citește și:

SUMMITUL DE LA SIBIU | Liderii europeni se reunesc astăzi pentru a decide viitorul Europei | PROGRAMUL SUMMITULUI

VIDEO/ CORESPONDENȚĂ DE LA SIBIU. Ce speră locuitorii orașului de la summitul la care se decide viitorul Europei. ”S-o ducem și noi mai bine, nu?”

Viitorul Uniunii Europene se decide la Sibiu. 5 lucruri asupra cărora liderii UE vor cădea de acord în România

Klaus Iohannis anunţă miza Summitului de la Sibiu: „Europa vine în România. Este dovada că românii contează”. Ce spune despre liderii populişti

Jean Claude Juncker, la Sibiu: „Nu sunt mulţumit de anumite lucruri care se întâmplă în România”. Klaus Iohannis: „Suntem doi”

Urmărește-ne pe Google News