UPDATE ora 22.15: Ministrul de interne, Cătălin Predoiu, a transmis un mesaj de felicitare pentru poliţiştii judiciarişti şi criminalişti „care au rezolvat dificilul caz de crimă de la Brăila, l-au identificat şi reţinut pe autorul crimei într-un timp remarcabil de scurt raportat la împrejurări”, se arată în comunicatul MAI, deși deocamdată bărbatul prins are calitatea de suspect.

Predoiu i-a felicitat, de asemenea, și pe polițiștii care i-au identificat şi reţinut recent pe autorii furtului bancomatului din Arad și a cerut oamenilor legii „să continue munca pentru protejarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor”.

UPDATE ora 21.55: Libertatea a obținut primele imagini filmate cu principalul suspect al crimei de acum patru zile, prins de polițiști.

Video: amator

***

Știrea inițială: Poliția a fost anunțată marți seară, 16 iulie, printr-un apel la numărul de urgență 112, că o femeie care avea urme de violență pe corp a fost găsită moartă într-un cabinet stomatologic din Brăila.

Anchetatorii au stabilit că victima avea 41 de ani, era medic stomatolog și a fost ucisă cu mai multe lovituri de cuțit, cauza decesului fiind rănile suferite în zona gâtului.

După necropsie, a reieșit că femeia s-a luptat cu agresorul, pentru că avea răni pe mâini și pe un picior. „Moartea numitei G.M. a fost violentă, datează din 16.07.2024 și s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute prin hemoragie externă masivă, consecutivă unor plăgi tăiat-înjunghiate la nivelul gâtului, cu interesarea pachetului vasculo-nervos al gâtului de partea dreaptă, a căilor aeriene și digestive, a corpului vertebral cervical 6, precum și a unei plăgi înjunghiate supraclaviculare stângi, cu interesarea parțială a venei jugulare externe”, au transmis procurorii.

Doctorița era din Republica Moldova și locuia cu soțul său într-un cartier rău famat din Brăila. Ea avusese un conflict cu indivizi din cartier, care au amenințat-o constant, au susținut surse judiciare.

Pentru a ajuta la prinderea criminalului, șefii Poliției Române au trimis o echipă de specialiști criminaliști de la București. După patru zile, polițiștii l-au reținut pe principalul suspect, au declarat sâmbătă seară, 20 iulie, surse apropiate anchetei pentru Libertatea.

Urmărește-ne pe Google News