Aizin a fost internat în spital pe 24 septembrie, după ce a fost testat pozitiv la coronavirus. Acesta a suferit o formă complicată a infecției și, în cele din urmă, a pierdut lupta cu boala.
Controversatul om de afaceri, cunoscut în anii 90 ca lider al unui grup criminal organizat, a fost decorat pe 18 septembrie de președintele Igor Dodon cu ordinul ”Gloria Muncii” pentru ”rezultate excepționale” în activitate.
Decorat pe 18 septembrie, dar președintele Dodon a spus că nu-l cunoaște
Deși l-a decorat, Președenția a susținut că Igor Dodon nu îl știe pe Mihail Aizin. Ulterior, Aizin amenința că se va adresa organelor competente să-i reabilitze onoarea.
Aizin este fondator sau co-ondator al mai multor întreprinderi pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv al celei care deține lanțul de supermarket Fidesco.
De altfel, angajații companiei au transmis un mesaj de condoleanțe familiei.
Echipa numeroasă de angajați ai companiei „FIDESCO” își exprimă regretul și compasiunea cu privire la moartea...
Publicată de Fidesco Moldova pe Sâmbătă, 10 octombrie 2020RecomandăriDosarul asasinatului de la Arad. Lipsurile care au dus la eliberarea suspecților și cine este marele absent din boxa arestaților
Fost interlop, membru în ”gruparea evreiască”
Potrivit site-ului anticorupție.md, Mihail Aizin și fratele său, Oleg Aizin, alias Mao, s-au aflat în anii 90 la evidența poliției drept conducători ai unui grup criminal organizat, cunoscut ca ”gruparea evreiască”. Mihail a fost un apropiat al lui Valeri Rotari, alias Zelionîi, un lider al lumii interlope a anilor 90, împușcat în 1999. În 2004, când fostul președinte Vladimir Voronin a declarat război criminalității organizate, Mihail a fost arestat. După ce a fost eliberat, acesta a plecat în Germania și a investit banii în afaceri, inclusiv în Republica Moldova.