Musk a stabilit un termen-limită pentru ziua de joi, 17 noiembrie, pentru ca cei care vor să se alăture noului proiect, denumit de el „Twitter 2.0”, să răspundă cu „Da” pe un formular Google.

„În viitor, pentru a construi un Twitter 2.0 revoluționar și a reuși într-o lume din ce în ce mai competitivă, va trebui să fim extrem de hardcore. Acest lucru va însemna să lucrezi ore lungi la intensitate mare. Doar performanța excepțională va constitui o notă de trecere”, a scris Musk, în mesajul transmis angajaților.

Imediat după atingerea termenului-limită impus de Musk, sute de angajați au început să posteze mesaje și emoticoane de rămas-bun pe mesageria internă, anunțând că răspunsul lor în cazul ultimatumului dat de noul proprietar este negativ. „Programul meu de lucru s-a terminat cu Twitter 1.0. Nu vreau să fac parte din Twitter 2.0”, a scris un angajat.

După ce a cumpărat Twitter, Elon Musk a concediat aproximativ jumătate din cei circa 7.500 de angajaţi. Totodată, noul proprietar a mai concediat și alte zeci de oameni care l-au criticat sau care l-au ironizat în tweet-uri și în mesaje interne. Astfel, aproximativ 2.900 de angajați au mai rămas în companie, înaintea termenului-limită de joi.

Mai mulți angajați ai Twitter au declarat pentru site-ul american „The Verge” că, având în vedere amploarea demisiilor din această săptămână, se așteaptă ca platforma de socializare, înființată în 2006, să se destrame în curând.

Un angajat a spus că a văzut cum din companie au plecat „ingineri legendari”, dar și oameni capabili, unul după altul. „Toți oamenii care au făcut acest loc să fie unul incredibil pleacă”, a scris alt angajat al Twitter. „Va fi extrem de greu pentru Twitter să-și revină de aici, oricât de intens vor munci oamenii care rămân”, a adăugat el.

Pe de altă parte, într-o postare pe Twitter, Elon Musk a susținut că nu este îngrijorat de plecări. „Cei mai buni oameni rămân”, a afirmat el.

Elon Musk, şeful Tesla şi SpaceX, a preluat compania Twitter pe 28 octombrie, în schimbul sumei de 44 de miliarde de dolari. Cel mai bogat om din lume a făcut imediat mai multe concedieri la vârful companiei care a fost înființată în 2006.

 
 

Urmărește-ne pe Google News